Organisatieontwikkeling

Je verliest er niets mee als je probeert het leven niet alleen vanuit je eigen standpunt, maar ook vanuit dat van een ander te zien. Integendeel, daarmee verleg je je horizon als mens en als organisatie.

Om als organisatie te ontwikkelen is bewustzijn van patronen een vereiste. Door dit bewustzijn is een organisatie in staat om oude gewoontes te doorbreken èn los te laten en te worden tot een levende organisatie. OCHO begeleidt organisaties in hun ontwikkeling door intensieve en lange trajecten.

Bij organisatieontwikkeling gaat om het aanspreken en erkennen dat medewerkers medeontwerpers zijn van de organisatie. Een organisatie waarbij medewerkers waardering hebben voor het werk van elkaar en voor ieders ‘zijn’, is de toekomst. Wij willen mensen inspireren het beste uit zichzelf en anderen naar boven te brengen. Door persoonlijke ontwikkeling én teamontwikkeling ontstaat er beweging en synergie en waardering voor een ieders kwaliteiten.

Dit vormt de basis voor ontwikkeling van de organisatie én de medewerkers en leidt tot daadwerkelijke verandering en betere resultaten.